Rollag 24.-29. juli 2023

Sveiping

 

Mandag 24. juli til lørdag 29. juli i Numedal Middelaldersenter / Middelalderskogen, hver dag kl.10-16. 

Sveiping er en gammel teknikk for å lage esker og fat. Teknikken kan dokumenteres tilbake til vikingtid; det ble funnet flere bruksgjenstander laget med sveipeteknikk i Osebergskipet.

Vi går gjennom alle stadiene fra skjæring og bløyting av sveip til tilpassing og plugging av bunn (og lokk) og søm med bjørketåg. Kanskje lager du din egen nisteboks, slik oldefar brukte?

I løpet av uka blir det trolig også tid til å lage en krympeboks.

 

Kursleder er Ole Refsahl. Ole er en pensjonert ingeniør som har hatt trearbeider som hobby i mer enn 40 år.

Han har vært medlem i Olavsrosa treskjæreklubb siden midt på 70 tallet og skjærer akantus, karveskurd og dragestil. Han har vært hospitant 3 ganger på Hjerleid Håndverkssenter. I en årrekke har han instruert i treskjæring, lagging, sveiping og krympebokser på Middelalderverkstedet.

Kurset holdes i «Middelalderskogen» i Rollag, som ligger mellom Numedal Folkehøgskole/Idrettsskolen og Rollag Bygdetun. Det er omtrent 1 km å gå fra begge retninger.

Deltakeravgift: kr. 2.400,-

Engelsk tekst kommer.

Fee:   NOK 2.400,-

Påmelding: 

Du kan melde deg på ved å sende en e-post til kjell@mogen.no.. Du vil få en tilbakemelding med bekreftelse på om det er ledig plass på det aktuelle kurset. Du betaler deretter inn kursavgiften til konto nr. 2351.74.96995. Registreringen som deltager på kurset er gyldig først når kursavgiften er betalt.

Etter 1. juli gjøres påmeldingen bindende. Melder du avbud før denne datoen, blir innbetalt kursavgift refundert.