Rollag 24.-29. juli 2023

Båtbygging

Mandag 24. juli til lørdag 29. juli i Numedal Middelaldersenter / Middelalderskogen, hver dag kl. 10 – 16

Kurs i prambygging. Lær å bygge pram i klinkbyggertradsisjon. Kurset innebærer litt materiallære, bruk av ulike båtbyggerverktøy og teknikker. Kursdeltagerne arbeider sammen om å lage en 12 fots pram.
 
https://snl.no/klinkbygging:
Klinkbygging er en byggeteknikk for trebåter hvor bordgangene i båten overlapper hverandre med en «su» slik at bordene til sammen utgjør båtens «hud». Den klinkbygde trebåten bygges som et skall hvor bordene holdes sammen med «saum» (spiker) som klinkes mot en «roe» (metallplate). Byggemetoden er typisk nordisk, og spenner seg fra jernalder og fram til et tyngdepunkt med de tradisjonelle bruksbåtene på 1900-tallet.
 
Kursholder: Terje Nilsen Haugen, bonde og lærer bosatt i Morgedal Telemark. Lærte båtbygging ved Fosen folkehøgskole for mange år siden, og har no i de siste årene tatt opp igjen denne hobbyen. Han er og skimaker og lager treski med vidjebinding etter modell fra Sondre Norheims tid på midten av 1800-tallet.

Kurset holdes i «Middelalderskogen» i Rollag, som liggermellom Numedal Folkehøgskole/Idrettsskolen og Rollag Bygdetun.  Det er omtrent 1 km å gå fra begge retninger.

Deltakeravgift kr. 2.400,-

Påmelding:

Du kan melde deg på ved å sende en mail til kjell@mogen.no .  Du vil få en tilbakemelding med bekreftelse på om det er ledig plass på det aktuelle kurset. Du betaler deretter inn kursavgiften til konto 2351.74.96995.  Registreringen som deltager på kurset er gyldig først når kursavgiften er betalt.

Etter 1. juli gjøres påmeldingen bindene.  Melder du avbud før denne datoen blir innbetalt kursavgift refundert.