menu close menu

Sprangfletting

Sprangfletting mandag 22 – fredag 26. juli

 

 

 

Sprang er en av verdens eldste tekstilteknikker og kan spores tilbake til egyptiske gravfunn. Arkeologiske utgravinger viser at teknikken har vært kjent i Norden siden bronsealderen.

Sprang blir utført ved at en spenner flere parallelle tråder opp i en ramme og fletter de enkelte trådene over hverandre. På denne måten blir det mønster både oppe og nede i ramma. Stoffet blir like elastisk og mykt som et strikket stoff.

 

Kursleder er Bodil Knudsen Dago.

Bodil er etnolog og arbeider som konservator ved Varanger museum med tekstiler som hovedfelt. Hun er en av få som formidler kunnskapen om sprangteknikk. Blant annet har hun holdt flere kurs i forbindelse med vikingmarkedet i Borre, i tillegg til tidligere kurs i regi av Middelalderverkstedet.

 

 

”Sprang”-knitting – 5 days. The oldest known textile technique, with roots back to the Bronze Age. The knitting technique results in a soft and elastic texture of the textile.

 

 

Deltageravgift  for kurset kr. 2.000.

Kurssted:  Middelalderskogen

Påmeldingsfrist:  1. juli

 

 

 

Påmelding:

Du kan melde deg på direkte fra  denne siden, feltet “Påmelding” leder deg direkte til påmeldingsskjemaet, eller sende en e-post til kjell@mogen.no. Du vil få en tilbakemelding med bekreftelse på om det er ledig plass på det aktuelle kurset.

Du betaler deretter inn kursavgiften til konto nr. 2351.74.96995. Registreringen som deltager på kurset er gyldig først når kursavgiften er betalt.

Etter 1. juli gjøres påmeldingen bindende. Melder du avbud før denne datoen, blir innbetalt kursavgift refundert.