Smiing
22. - 27. Juli 2024
Smikurs – lære teknikken å smi knivblad, verktøy og utstyr.
Foto: Maj-Lis Bogstrand Mogen // Kreativ Kultur AS
Om kurset
På dette kurset vil du få anledning til å lage verktøy og kjøkkenutstyr. Vi tar utgangspunkt i funn fra vikingtiden, blant annet trefoting fra Osebergskipet og grillrist etter Mastemyr. I tillegg kan du lage øser, gafler, kroker og stativ etter diverse småfunn. Her kan du finne det meste av det du trenger for livet i leiren.
Det er anledning til å velge hva man vil lage, enten det er knivblad, smiverktøy, spiseredskap eller utstyr til matlaging. Hvor mye du får laget avhenger av forhåndskunnskap og tiden du bruker på kurset. Kursholder vil veilede deg gjennom prosessen slik at du sitter igjen med produkter som ikke bare er funksjonelle, men som også tilfredsstiller vikingtidens formspråk. For de mer avanserte er det mulig å forsøke seg på å smi navar.
Kursleder Arve Ristvedt. Arve har allsidige interesser og erfaring når det gjelder håndverk. Han har vært med på flere smikurs på Middelalderverkstedet og har utviklet ferdigheter som nå gjør ham klar for å lære bort sine kunnskaper.
Utstyr
Middelaldersenteret har ambolter og esser til alle, men ta gjerne med smitenger hvis du har. Vi har også hørselsvern og visir til utlån. Selv bør du ha med arbeidshansker, solide sko og klær som tåler en gnist.
Påmelding og kursavgift
Kursavgift: kr 3.000.
Avgiften inkluderer inngang til konsert i Amfiet ondag og Middelaldermarkedet lørdag.
Du kan melde deg på ved å sende en e-post til haakonsaa@gmail.com. Du vil få en tilbakemelding med bekreftelse på om det er ledig plass på det aktuelle kurset. Du betaler deretter inn kursavgiften til konto nr. 3606.19.48559. Registreringen som deltager på kurset er gyldig først når kursavgiften er betalt.
Påmeldingen er bindende etter 1. juli. Ved avmelding før denne datoen blir kursavgiften refundert i sin helhet.