menu close menu

Om oss

Numedal Middelaldersenter er en forening som primært bygges opp som kursarena for opprettholdelse og videreføring av tradisjonelt håndverk og kultur fra sen viking til tidlig middelalder.

 

Numedal Middelaldersenter ble stiftet i 2013 og er under oppbygging.  Selve kursdelen har  blitt arrangert siden 2011.  Senteret har  flyttet og restaurert en tømmerbygning fra 1690 som er senterets administrasjonsbygg. Dette bygget er en del av et senmiddelaldertun med laftet smie og flere bygninger som planlegges flyttet til eller oppført i senteret. Videre innover i “Middelalderskogen” finner man et sen-vikingtidstun. I utkanten av området er blæstertangen der det er satt opp et lite grindebygg. Videre innover mot tunet er det satt opp et større grindebygg/uthus som blant annet brukes til smikurs.  På selve tunet er arbeidet i gang med å bygge en gildehall.  I skogsområdet i tilknytning til gildetunet er det teltplasser og planer om oppføring av små hytter.  

Lengst nord i Middelalderskogen bygges det et friluftsamfi.

 

 

Middelalderverkstedet kaller vi vår serie med kurs som har fokus på gjenskaping av historiske håndverk. I uke 30 har vi hvert år en rekke interessante kurs og det blir mye liv her. Det er en god anledning til å komme innom og bli kjent med det vi driver med.  Kursene foregår i “Middelalderskogen”, der det bygges opp et viking/middelaldertun i naturskjønne omgivelser godt skjermet fra dagens moderne samfunn. Senteret ligger en snau kilometer nord for Numedal folkehøgskole, Idrettsskolen. Se under “finn fram” for veien til kurssenteret.