menu close menu

Om oss

Numedal Middelaldersenter er en forening som primært bygges opp som kursarena for opprettholdelse og videreføring av tradisjonelt håndverk og kultur fra sen viking til tidlig middelalder. Senteret samarbeider med Møteplassen Snekkerbua som er et senter for håndverk og kultur, med kurs, møter og sosiale arrangementer. Snekkerbua drives av Helseenheten i Rollag kommune. Verkstedet har faste åpningstider. Kurs og arrangementer blir kunngjort fortløpende.

 

Numedal Middelaldersenter ble stiftet i 2014 og er under oppbygging.  Selve kursdelen har  blitt arrangert siden 2011.  Senteret har  flyttet og restaurert en tømmerbygning fra 1690 som skal være senterets administrasjonsbygg og er en del av et senmiddelaldertun med laftet smie og flere bygninger som planlegges flyttet til senteret. Videre innover i “Middelalderskogen” finner man et sen vikingtidstun. I utkanten av området er blæstertangen der det er satt opp et lite grindebygg. Videre innover mot tunet er det satt opp et større grindebygg/uthus som blant annet brukes til smikurs.  På selve tunet planlegges det bygget en gildehall.  I skogsområdet i tilknytning til gildetunet er det teltplasser og planer om oppføring av små hytter.

 

Middelalderverkstedet kaller vi vår serie med kurs som har fokus på gjenskaping av historiske håndverk. Under middelalderuka, 24.-28. juli 2017 har vi en rekke interessante kurs og det blir mye liv her. Det er en god anledning til å komme innom og bli kjent med det vi driver med.  Kursene foregår i “Middelalderskogen”, der det bygges opp et viking/middelaldertun i naturskjønne omgivelser godt skjermet fra dagens moderne samfunn. Senteret ligger en snau kilometer nord for Numedal folkehøgskole, Idrettsskolen. Se under “finn fram” for veien til kurssenteret.