menu close menu

Neverfletting

 

Mandag 26. juli til fredag 30. juli på Numedal Middelaldersenter i Middelalderskogen, hver dag kl. 10-16.

 

 

Neverfletting  – å lage bruks- og pyntegjenstander av bjørkenever.

 

 

Vi starter med grunnleggende fletteteknikker, som skråfletting, rettfletting og en kombinasjon av dette. Så kan vi fortsette med mer valgfrie oppgaver etter kvalitet og egenskaper på den neveren vi har tilgjengelig. Mulige produkter er neverstjerner, sko, modell av neverkont eller veske, veggkurv, rett eller skrå  kurv med hank mm. Det blir opp til deltakernes ønsker og ferdigheter.

Vi kan også se litt på hvordan vi kan kombinere never med tæger og lær.

 

 

Kursleder:

Jorunn Sørby: ”Jeg har drevet med neverfletting på hobbybasis siden 1980 og er ellers generelt opptatt av gamle håndverks- og husflidsteknikker, særlig liker jeg naturmaterialer og å gjøre ting fra grunnen av. Til daglig er jeg nettredaktør for anskaffelser.no som er et offentlig nettsted som gir veiledning i å gjøre gode offentlige innkjøp.

Min bestefar Nils G. Teigen drev for mange år siden virksomhet som møbelsnekker i Rollag og laget vinduer, dører, trapper, senger, stoler, bord mm. Mye finnes fremdeles rundt om i bygda. Jeg tilbringer mye tid i dalen og på eiendommen rett ovenfor Fossan, som vi i dag bruker som fritidsbolig for familien.

 

Utstyr:

Ta med stanleykniv, saks, tommestokk, klesklyper i tre, 90 grader vinkel og en lang linjal i stål eller aluminium.

Ta også med never, hvis du har. Never må flekkes mens den slipper lett, fra midtsommer og til ca. første uka av juli, litt avhengig av vær og klima. Det er mulig å få kjøpt never på kurset.

 

 

 

Kurset holdes i ”Middelalderskogen” i Rollag, som ligger mellom Numedal Folkehøgskole/Idrettsskolen og Rollag Bygdetun.

Det er omtrent 1 km å gå fra begge retninger.

 

Deltageravgift   kr. 2.000.-

 

 

 

Engelsk tekst kommer

Fee:  NOK 2.000,-

 

Påmelding: 

Du kan melde deg på direkte fra  denne siden, feltet “Påmelding” leder deg direkte til påmeldingsskjemaet, eller sende en e-post til kjell@mogen.no. Du vil få en tilbakemelding med bekreftelse på om det er ledig plass på det aktuelle kurset. Du betaler deretter inn kursavgiften til konto nr. 2351.74.96995. Registreringen som deltager på kurset er gyldig først når kursavgiften er betalt.

Etter 1. juli gjøres påmeldingen bindende. Melder du avbud før denne datoen, blir innbetalt kursavgift refundert.