Neverfletting
22. - 27. Juli 2024
Neverfletting – å lage bruks- og pyntegjenstander av bjørkenever.
Foto: Maj-Lis Bogstrand Mogen // Kreativ Kultur AS
Om kurset
Vi starter med grunnleggende fletteteknikker, som skråfletting, rettfletting og en kombinasjon av dette. Så kan vi fortsette med mer valgfrie oppgaver etter kvalitet og egenskaper på den neveren vi har tilgjengelig. Mulige produkter er neverstjerner, sko, modell av neverkont eller veske, veggkurv, rett eller skrå kurv med hank mm. Det blir opp til deltakernes ønsker og ferdigheter. Vi kan også se litt på hvordan vi kan kombinere never med tæger og lær.
Kursleder Jorunn Sørby har drevet med neverfletting på hobbybasis siden 1980 og er ellers generelt opptatt av gamle håndverks- og husflidsteknikker, særlig liker hun naturmaterialer og å gjøre ting fra grunnen av.
Til daglig er hun nettredaktør for anskaffelser.no som er et offentlig nettsted som gir veiledning i å gjøre gode offentlige innkjøp. Hennes bestefar Nils G. Teigen drev for mange år siden virksomhet som møbelsnekker i Rollag og laget vinduer, dører, trapper, senger, stoler, bord mm. Mye finnes fremdeles rundt om i bygda.
Hun tilbringer mye tid i dalen og på eiendommen rett ovenfor Fossan, som hun og familien i dag bruker som fritidsbolig
Utstyr
Ta med stanleykniv, saks, tommestokk, klesklyper i tre, 90 grader vinkel og en lang linjal i stål eller aluminium. Ta også med never, hvis du har. Never må flekkes mens den slipper lett, fra midtsommer og til ca. første uka av juli, litt avhengig av vær og klima. Det er mulig å få kjøpt never på kurset.
*Listetekst*
*Feit listetekst* *Listetekst* *Understreket listetekst*
Påmelding og kursavgift
Kursavgift: kr 2.500.
Avgiften inkluderer inngang til konsert i Amfiet ondag og Middelaldermarkedet lørdag.
Du kan melde deg på ved å sende en e-post til haakonsaa@gmail.com. Du vil få en tilbakemelding med bekreftelse på om det er ledig plass på det aktuelle kurset. Du betaler deretter inn kursavgiften til konto nr. 3606.19.48559. Registreringen som deltager på kurset er gyldig først når kursavgiften er betalt.
Påmeldingen er bindende etter 1. juli. Ved avmelding før denne datoen blir kursavgiften refundert i sin helhet.