menu close menu

Langbuemaker

Kurs i langbuelaging

 

Mandag 23. juli til fredag 27. juli på Numedal Middelaldersenter i Middelalderskogen.

 

 

 

 

Langbue

Lær å lage en historisk langbue, middelalderens kraftigste håndvåpen, med hele prosessen fra trestokken til ferdig bue.

Tilbake i tid ble barlind foretrukket som materiale på grunn av spesielle egenskaper for strekk- og trykkfasthet. Øtzi-mannen, som døde for 5000 år siden og ble funnet i en isbre i Alpene, hadde med seg en halvferdig langbue av barlind da han døde.

Imidlertid er barlinden nå fredet – og den er svært giftig. Middelalderens buemakere hadde ofte kort levetid på grunn av forgiftning. Kursholderen har derfor med seg egnet trevirke av annet slag!

På kurset lærer du å utnytte strukturen i trevirket og lage en bue med spenst og styrke. Du får innføring i hvordan strengen kan tvinnes av elgsener. Du lager piler, og det blir også mulighet for å smi din egen pilespiss.

Vi avslutter selvfølgelig uka med å teste buene!

 

 

 

 

Kurssted:    Middelalderskogen 

Påmeldingsfrist:  1. juli

Deltageravgift  for kurset kr. 1.500.

 

 

Kursleder er Christian Øygarden. Han er medlem av Norsk langbuelag, har interessert seg for håndverket og sporten i mange år og er en svært dyktig langbuemaker. Han har vært med på Middelalderverkstedet flere år tidligere og holdt foredrag og kurs.

 

 

 

 

 

 Longbow.  Make your own longbow, arrow and arrowhead; the strongest hand weapon in the Medieval age.

Fee:  NOK 1.500,-

 

 

 

 

 

 

Påmelding:

Du kan melde deg på direkte fra  denne siden, feltet “Påmelding” leder deg direkte til påmeldingsskjemaet, eller sende en e-post til kjell@mogen.no. Du vil få en tilbakemelding med bekreftelse på om det er ledig plass på det aktuelle kurset.

Du betaler deretter inn kursavgiften til konto nr. 2351.74.96995. Registreringen som deltager på kurset er gyldig først når kursavgiften er betalt.

Etter 1. juli gjøres påmeldingen bindende. Melder du avbud før denne datoen, blir innbetalt kursavgift refundert.