menu close menu

Langbue

Mandag 25 – fredag 29. Juli i Middelalderskogen

Kurs i langbuelaging

 

Foto Sascha Baus

 

Langbue – 5 dager, mandag til fredag. Kurs i tilvirking av historisk langbue, middelalderens kraftigste håndvåpen, med hele prosessen fra trestokken til ferdig bue. Buen lages av ask. Tilbake i tid ble barlind foretrukket som materiale på grunn av spesielle egenskaper for strekk- og trykkfasthet. Imidlertid er barlinden nå fredet – og er dessuten svært giftig. Middelalderens buemakere hadde ofte kort levetid på grunn av forgiftning.  På kurset lærer du å utnytte strukturen i trevirket og lage en bue med spenst og styrke. Du får også innføring i hvordan strengen kan tvinnes av elgsener. Det blir også mulighet for å smi din egen pilespiss!

 

 

 

Deltageravgift  for kurset kr. 1.500.

Kurssted:    Middelalderskogen 

Påmeldingsfrist:  15. juli

 

 

Kursleder er Sascha Baus. Han er medlem av Norsk langbuelag, har interessert seg for håndverket og sporten i mange år og er en svært dyktig langbuemaker. Han har vært med på Middelalderverkstedet flere år tidligere og holdt 2014 kurset “lag din egen vikingkiste”. 

 

 

 

 

 

 

Påmelding:

Du kan melde deg på direkte fra  denne siden, feltet “Påmelding” leder deg direkte til påmeldingsskjemaet, eller sende en e-post til kjell@mogen.no.