menu close menu

Lafting / Lafteteknikk

Mandag 22. juli – fredag 26. juli på Numedal Middelaldersenter i Middelalderskogen

 

 

Lafting – 5 dager, mandag til fredag. Kurs i byggeteknikken som ble den dominerende fra 1100-tallet og er holdt i hevd fram til i dag. Ta ei øks, gå ut i skogen og bygg et hus! Kursleder er Steinar Berthelsen, som vil gi deg kunnskaper om laftenova, medrag, beitski og dymling.

 

 

Deltageravgift   kr. 2.000.-

Kurssted:  Middelalderskogen

Påmeldingsfrist:  1. juli

 

Steinar Berthelsen: lærer og planlegger ved Numedal Folkehøgskole/Idrettsskolen, tidligere ordfører i Rollag i 2 perioder, nå representant i Fylkestinget – og ivrig amatørtømrer med mange års praktisk erfaring. Han har kunnskap om lafteteknikk og tradisjon både fra Telemark og Numedal.

 

*Utstyr: ta med – dersom du har – laftebile, barkespade/skavekniv, bredt stemjern og klubbe/hammer, tommestokk og tømrerblyant. Vi disponerer en del verktøy, slik at vi klarer oss selv om ikke alle har med eget.

Husk dessuten arbeidshansker, solide sko og klær etter været – alt foregår ute.

 

 

 

 

Kurset holdes i ”Middelalderskogen” i Rollag, som ligger mellom Numedal Folkehøgskole/Idrettsskolen og Rollag Bygdetun. Det er omtrent 1 km å gå fra begge retninger.

 

Building by ”lafting” – 5 days.  Learn to build a house exclusively with timber and axe by using the log technique, which is a 1,000 year-old Norwegian tradition.

Fee:  NOK 2.000,-

 

Påmelding:

Du kan melde deg på direkte fra  denne siden, feltet “Påmelding” leder deg direkte til påmeldingsskjemaet, eller sende en e-post til kjell@mogen.no. Du vil få en tilbakemelding med bekreftelse på om det er ledig plass på det aktuelle kurset.

Du betaler deretter inn kursavgiften til konto nr. 2351.74.96995. Registreringen som deltager på kurset er gyldig først når kursavgiften er betalt.

Etter 1. juli gjøres påmeldingen bindende. Melder du avbud før denne datoen, blir innbetalt kursavgift refundert.