menu close menu

Lafting / Lafteteknikk

Mandag 24. juli – fredag 28. juli på Numedal Middelaldersenter i Middelalderskogen

 

 

Lafting – 5 dager, mandag til fredag. Kurs i byggeteknikken som ble den dominerende fra 1100-tallet og er holdt i hevd fram til i dag. Ta ei øks, gå ut i skogen og bygg et hus! Kursleder er Steinar Berthelsen, som vil gi deg kunnskaper om laftenova, medrag, beitski og dymling.

 

 

Deltageravgift   kr. 1.500.-

Kurssted:  Middelalderskogen

Påmeldingsfrist:  1. juli

 

Steinar Berthelsen: lærer og planlegger ved Numedal Folkehøgskole/Idrettsskolen, tidligere ordfører i Rollag i 2 perioder, nå representant i Fylkestinget – og ivrig amatørtømrer med mange års praktisk erfaring. Han har kunnskap om lafteteknikk og tradisjon både fra Telemark og Numedal.

 

*Utstyr: ta med – dersom du har – laftebile, barkespade/skavekniv, bredt stemjern og klubbe/hammer, tommestokk og tømrerblyant. Vi disponerer en del verktøy, slik at vi klarer oss selv om ikke alle har med eget.

Husk dessuten arbeidshansker, solide sko og klær etter været – alt foregår ute.

 

 

 

 

Kurset holdes i ”Middelalderskogen” i Rollag, som ligger mellom Numedal Folkehøgskole/Idrettsskolen og Rollag Bygdetun. Det er omtrent 1 km å gå fra begge retninger.

 

Building by ”lafting” – 5 days.  Learn to build a house exclusively with timber and axe by using the log technique, which is a 1,000 year-old Norwegian tradition.

Påmelding:

Du kan melde deg på direkte fra  denne siden, feltet “Påmelding” leder deg direkte til påmeldingsskjemaet, eller sende en e-post til kjell@mogen.no.