Rollag 24.-29. juli 2023

Lafting

Mandag 24. juli til lørdag 29. juli i Numedal Middelaldersenter / Middelalderskogen, hver dag kl.10-16. 

 
 

Lafting er byggeteknikken som ble den dominerende fra 1100-tallet og er holdt i hevd fram til i dag. Ta ei øks, gå ut i skogen og bygg et hus!

Kursleder er Steinar Berthelsen, som vil gi deg kunnskaper om laftenova, medrag, beitski og dymling. På grunn av stor interesse er kurset delt i 2 grupper. Som medinstruktører har Steinar med seg Paal Tandberg og Erling Roness.

 

 

Kursleder:

Steinar er lærer og planlegger ved Numedal Folkehøgskole/Idrettsskolen, tidligere ordfører i Rollag i 2 perioder, nå representant i Fylkestinget – og ivrig amatørtømrer med mange års praktisk erfaring. Han har kunnskap om lafteteknikk og tradisjon både fra Telemark og Numedal og er en av pådriverne i oppbyggingen av Middelaldersenteret.

Paal og Erling har lært lafting av Steinar gjennom de 5 siste årene.

 

Utstyr:

Ta med – dersom du har – laftebile, barkespade/skavekniv, bredt stemjern og klubbe/hammer, tommestokk og tømrerblyant. Vi disponerer en del verktøy, slik at vi klarer oss selv om ikke alle har med eget.

Husk dessuten arbeidshansker, solide sko og klær etter været – alt foregår ute.

 

Kurset holdes i ”Middelalderskogen” i Rollag, som ligger mellom Numedal Folkehøgskole/Idrettsskolen og Rollag Bygdetun. Det er omtrent 1 km å gå fra begge retninger.

 

Deltageravgift   kr. 2.400.-

Building by ”lafting” – 5 days.  Learn to build a house exclusively with timber and axe by using the log technique, which is a 1,000 year-old Norwegian tradition.

Fee:  NOK 2.400,-

 

Påmelding: 

Du kan melde deg på ved å sende en e-post til kjell@mogen.no. Du vil få en tilbakemelding med bekreftelse på om det er ledig plass på det aktuelle kurset. Du betaler deretter inn kursavgiften til konto nr. 2351.74.96995. Registreringen som deltager på kurset er gyldig først når kursavgiften er betalt.

Etter 1. juli gjøres påmeldingen bindende. Melder du avbud før denne datoen, blir innbetalt kursavgift refundert.