Lafting
22. - 27. Juli 2024
Lafting er byggeteknikken som ble den dominerende fra 1100-tallet og er holdt i hevd fram til i dag. Ta ei øks, gå ut i skogen og bygg et hus!
Foto: Maj-Lis Bogstrand Mogen // Kreativ Kultur AS
Om kurset
Lafting er byggeteknikken som ble den dominerende fra 1100-tallet og er holdt i hevd fram til i dag. Ta ei øks, gå ut i skogen og bygg et hus!
Kursleder er Steinar Berthelsen, som vil gi deg kunnskaper om laftenova, medrag, beitski og dymling.
Steinar er lærer og planlegger ved Numedal Folkehøgskole/Idrettsskolen, tidligere ordfører i Rollag to perioder, nå representant i Fylkestinget – og ivrig amatørtømrer med mange års praktisk erfaring.
Han har kunnskap om lafteteknikk og tradisjon både fra Telemark og Numedal og er en av pådriverne i oppbyggingen av Middelaldersenteret.
Utstyr
Ta med – dersom du har – laftebile, barkespade/skavekniv, bredt stemjern og klubbe/hammer, tommestokk og tømrerblyant. Vi disponerer en del verktøy, slik at vi klarer oss selv om ikke alle har med eget. Husk dessuten arbeidshansker, solide sko og klær etter været – alt foregår ute.
Påmelding og kursavgift
Kursavgift: kr 2.500.
Avgiften inkluderer inngang til konsert i Amfiet ondag og Middelaldermarkedet lørdag.
Du kan melde deg på ved å sende en e-post til haakonsaa@gmail.com. Du vil få en tilbakemelding med bekreftelse på om det er ledig plass på det aktuelle kurset. Du betaler deretter inn kursavgiften til konto nr. 3606.19.48559. Registreringen som deltager på kurset er gyldig først når kursavgiften er betalt.
Påmeldingen er bindende etter 1. juli. Ved avmelding før denne datoen blir kursavgiften refundert i sin helhet.