menu close menu

Kurs

Alle kursene går i perioden mandag 25. juli til og med fredag 29, juli.

Lafting

 

Kurs i lafting, byggeteknikken som ble den dominerende fra 1100-tallet og er holdt i hevd fram til i dag. Steinar Berthelsen er vår trofaste lafteinstruktør og innvier deltagerne i mysteriene omkring lafteknuten, medrag, dymlingen og beitskia.

Les mer »

Langbue

 

Lag din egen langbue.  Lær å lage langbue og piler, kurset avsluttes med skytekonkurranse.  Kursleder Sascha Baus     Les mer »

 

Jernseminar

 

1. Jernblestring:

Vi viderefører eksperimentene med smelting av jern fra myrmalm og smiing.  Blæstringen ledes av Tore Haug Varberg, John Miller og  John Gunnar Sæterbakken.  Bli med på spennende dager! Som en del av seminaret arrangeres et “jern akademi” med teoretisk innføring i myrmalmens og jernets mysterier, og en befaring i et område på jakt etter gammel jernhistorie.

Les mer »

 

Smikurs

Smikurs

Vår faste smed Jan Løkseth leder kurset, som er for både nybegynnere og litt erfarne. Du lærer blant annet å smi knivblad. Under siste delen av kurset instruerer John Gunnar Sæterbakken i mønstersmiing eller eventuelt øksesmiing.  Det er videre mulighet for instruksjon i navarsmiing ved Gisle Grimeland og Vegard Olsen.

Les mer »

Tågbinding

 

Kurs i tægerbinding (fletting med bjørkerot), en gammel teknikk som blant annet ble brukt til å lage den tradisjonelle sendingskurven. Mindre gjenstander som fat og brosje er aktuelt å lage. Kurset starter med graving av teger.  Åsmund Berthelsen deler også i år av sine ferdigheter i binding av bjørkerøtter til vakre bruksgjenstander, et tradisjonshåndverk som går tilbake til vikingtida.

Les mer »

 

 

Skinnsom

 

Lær å berede skinn etter tradisjonelle metoder etterfulgt av sømteknikker.  I løpet av kurset syr du din egen vannflaske i lær.   Kursleder Sofie Louise Kleppe-Turunen som driver Jutulskinn, et garveri i Vågå. I tillegg til garveri rekonstruerer hun klær og bruksgjenstander i skinn fra arkeologiske funn, og lager egenanrtde skinnprodukter med tradisjonelle teknikker.

Les mer »

 

tekstilseminar

 

 

Tekstilseminar –Dette omfatter 3 dagers kurs i sprangfletting v/ Bodil Dago,  samt nålebinding v/Signe Magnus og  Plantefarging v/ May Berthelsen de første to dagene.   Les mer »