Knivmaking
22. - 27. Juli 2024
Knivmaker – smi knivblad og lag skaft og slire.
Foto: Maj-Lis Bogstrand Mogen // Kreativ Kultur AS
Om kurset
Vi starter med smiing av knivblad 1. dag – søndag 21. juli -, deretter gjøres resten av arbeidet fram til en ferdig kniv med skaft og slire. Det gjennomgås teknikker som forming av mal til lærsliret, formskjæring av læret, søm, preging, pauting, farging, varianter av hempe. Skaftet spikkes, pusses og poleres; det kan eventuelt utstyres med en metallholk.
Kursleder Trygve Mykstu er en ivrig knivmaker på hobbybasis. Han har deltatt på knivkursene i Middelalderskogen siden de startet opp og har stadig utviklet sine ferdigheter. Nå er han klar for å dele av sine kunnskaper.
Som «assistent» har han med Kjell Haughem. Kjell har vært med på flere knivkurs på Middelalderverkstedet. Han har blitt en dyktig knivmaker og har mange gode tips å lære bort til nye knivmakere.
På første dag av kurset blir det gitt instruksjon i smiing av knivblad.
Utstyr
Alle bør ta med nødvendig utstyr:
Alle må ha med en god kniv. Ta gjerne med annet utstyr til knivmaking du måtte ha. Nødvendig verktøy er til utlån på kurset.
Materialer: Den som har, tar med egne emner til skaft og slire. Nødvendige materialer kan også kjøpes på kurset.
Påmelding og kursavgift
Kursavgift: kr 2.500.
Avgiften inkluderer inngang til konsert i Amfiet ondag og Middelaldermarkedet lørdag.
Du kan melde deg på ved å sende en e-post til haakonsaa@gmail.com. Du vil få en tilbakemelding med bekreftelse på om det er ledig plass på det aktuelle kurset. Du betaler deretter inn kursavgiften til konto nr. 3606.19.48559. Registreringen som deltager på kurset er gyldig først når kursavgiften er betalt.
Påmeldingen er bindende etter 1. juli. Ved avmelding før denne datoen blir kursavgiften refundert i sin helhet.