menu close menu

Knivmakerkurs

Kurs i knivmaking  

 

Søndag 21. juli til fredag 26. juli på Numedal Middelaldersenter i Middelalderskogen

 

Vi starter med smiing av knivblad 1. dag – søndag 21. juli -, deretter gjøres resten av arbeidet fram til en ferdig kniv med skaft og slire. Det gjennomgås teknikker som forming av mal til lærsliret, formskjæring av læret, søm, preging, pauting, farging, varianter av hempe. Skaftet spikkes, pusses og poleres; det kan eventuelt utstyres med en metallholk.

 

 

 

Kursleder er Halvor Næsset. Halvor er pensjonert formingslærer, har tidligere holdt kurs i sveiping og knivmaking på Middelalderverkstedet. Han er en dyktig knivmaker og mangeårig medlem av Rollag knivlag.

 

Materialer: Den som har, tar med egne emner til skaft og slire. Nødvendige materialer kan også kjøpes på kurset,

 

Utstyr: Alle må ha med en god kniv. Ta gjerne med annet utstyr til knivmaking du måtte ha.

Nødvendig verktøy er til utlån på kurset.

 

 

Knife course – 6 days. The course starts sunday th 22nd july. Make your own complete knife by forging the knife blade, making the shaft and sheath and decorating the knife as you like. 

 Fee:  NOK 2.000,-

 

 

Deltageravgift  for kurset kr. 2.000.-

Kurssted:  Middelalderskogen

Påmeldingsfrist:  1. juli


 

Påmelding:

Du kan melde deg på direkte fra  denne siden, feltet “Påmelding” leder deg direkte til påmeldingsskjemaet, eller sende en e-post til kjell@mogen.no. Du vil få en tilbakemelding med bekreftelse på om det er ledig plass på det aktuelle kurset.

Du betaler deretter inn kursavgiften til konto nr. 2351.74.96995. Registreringen som deltager på kurset er gyldig først når kursavgiften er betalt.

Etter 1. juli gjøres påmeldingen bindende. Melder du avbud før denne datoen, blir innbetalt kursavgift refundert.