menu close menu

Knivmakerkurs

 

Søndag 25. juli til fredag 30. juli på Numedal Middelaldersenter i Middelalderskogen, hver dag kl. 10-16.

 

 

 

 

 

Knivmaker – smi knivblad og lag skaft og slire.

 

 

 

Vi starter med smiing av knivblad 1. dag – søndag 25. juli -, deretter gjøres resten av arbeidet fram til en ferdig kniv med skaft og slire. Det gjennomgås teknikker som forming av mal til lærsliret, formskjæring av læret, søm, preging, pauting, farging, varianter av hempe. Skaftet spikkes, pusses og poleres; det kan eventuelt utstyres med en metallholk.

 

 

Kursleder:

Trygve Mykstu:  Trygve er en ivrig knivmaker på hobbybasis. Han har deltatt på knivkursene i Middelalderskogen siden de startet opp og har stadig utviklet sine ferdigheter.  Nå er han klar for å dele av sine kunnskaper.
Som “assistent” har han Jan Løkseth: Jan er pensjonert smed ved Kongsberg Automotiv, men har drevet med hobbysmiing i mange år, spesielt knivblad. Han er også en svært dyktig knivmaker av både brukskniver og tradisjonelle bunadskniver fra Numedal. Han er mangeårig medlem av Rollag Knivlag og har mange gode tips å lære bort til nye knivmakere.

En av dagene kommer Vegard Fusche-Hansen og instruerer i pauting>/strong> av lærslirer.  Vegard er keramiker av profesjon og har utviklet sitt håndlag og formsans også når det gjelder kniv. Han har pauting som en av sine spesialiteter.

 

På første dag av kurset instruerer Vegard Walther Olsen i smiing av knivblad.

 

Utstyr:

 

Alle må ha med en god kniv. Ta gjerne med annet utstyr til knivmaking du måtte ha.

 

Nødvendig verktøy er til utlån på kurset.

 

<h2>Materialer:

Den som har, tar med egne emner til skaft og slire. Nødvendige materialer kan også kjøpes på kurset.

 

 

Kurset holdes i ”Middelalderskogen” i Rollag, som ligger mellom Numedal Folkehøgskole/Idrettsskolen og Rollag Bygdetun.

Det er omtrent 1 km å gå fra begge retninger.

 

Deltageravgift   kr. 2.100.-

Deltageravgiften inkluderer forbruksmateriell i smia.  Skaftemner og lær til slire kjøpes på kurset.  Ta gjerne med egne materialer!

 

 

Knife course – 6 days. The course starts sunday the 26th of  july. Make your own complete knife by forging the knife blade, making the shaft and sheath and decorating the knife as you like. 

 Fee:  NOK 2.100,-

 

 

Påmelding: 

 
Du kan melde deg på direkte fra  denne siden, feltet “Påmelding” leder deg direkte til påmeldingsskjemaet, eller sende en e-post til kjell@mogen.no. Du vil få en tilbakemelding med bekreftelse på om det er ledig plass på det aktuelle kurset. Du betaler deretter inn kursavgiften til konto nr. 2351.74.96995. Registreringen som deltager på kurset er gyldig først når kursavgiften er betalt.

Etter 1. juli gjøres påmeldingen bindende. Melder du avbud før denne datoen, blir innbetalt kursavgift refundert.