Draktsøm
22. - 27. Juli 2024
Kurs i søm av vikingdrakt. Kurset starter med en kort innføring i vikingtidens tekstiler, sømtyper og draktstyper, før deltakerne får teste ulike sømteknikker og selvvalgt draktprosjekt.
Foto: Maj-Lis Bogstrand Mogen // Kreativ Kultur AS
Om kurset
Kurset blir innledet med en kort innføring i vikingtidens tekstiler, sømtyper, hva vi har sluttet oss til om datidens klesdrakt og hva vi begrunner slutningene i. Vi går gjennom hva slags tekstilverktøy som kunne være benyttet og funn og funnsteder av aktuelle fragmenter og gjenstander som drakttilbehør og lignende. Det blir en del praktiske øvelser (=prøvelapper) før vi setter i gang med våre selvvalgte draktprosjekter.
Kursleder Astri Bryde har drevet med håndsøm og broderi siden hun var 7 år, altså i rundt 40 år. Hun har en lidenskap for tekstiler, både gamle og nye, og har en stor samling drakttekstiler fra hele verden. Interessen for vikingtidens drakt og sømteknikker begynte så smått i 1996, men skjøt fart i 2009, og siden har det blitt flere utstillinger og kurs av det. Hun har studert folkekunst (tekstil, selvsagt) ved HiT, avdeling Rauland.
Utstyr
Alle bør ta med nødvendig utstyr:
Saks
Nål
Lintråd (40/2) og ulltråd (Mora kamgarn har passe tykkelse)
Bivoks til voksing av tråd
Skredderkritt
Målebånd
Tekstilene dere ønsker å sy av
Påmelding og kursavgift
Kursavgift: kr 2.500.
Avgiften inkluderer inngang til konsert i Amfiet ondag og Middelaldermarkedet lørdag.
Du kan melde deg på ved å sende en e-post til haakonsaa@gmail.com. Du vil få en tilbakemelding med bekreftelse på om det er ledig plass på det aktuelle kurset. Du betaler deretter inn kursavgiften til konto nr. 3606.19.48559. Registreringen som deltager på kurset er gyldig først når kursavgiften er betalt.
Påmeldingen er bindende etter 1. juli. Ved avmelding før denne datoen blir kursavgiften refundert i sin helhet.