menu close menu

Bronsestøping

 

Mandag 24. juli til fredag 28. juli på Numedal Middelaldersenter i Middelalderskogen.

 

Kurset/workshopen dreier seg hovedsakelig om sandstøping i støpeflasker. I tillegg vil det være mulig å mer eksperimentelt prøve “tapt voks”-teknikker med leireformer. Med sandstøpingsteknikken kopierer du en allerede eksisterende modell som sanden formes rundt før den tas ut og etterlater et hulrom, mens man med tapt voks lager en voksmodell som omsluttes av en leireblanding. Blandingen tørkes og brennes slik at voksen smeltes. Så kan man kan støpe bronse i hulrommene.

 

Tapt voks er den eldste metoden og ble brukt i Norge i fra bronsealderen av. Sandstøpingsteknikken er ikke dokumentert i Europa før på 1400-tallet.

 

Skalaen på flasker og smelteesse i dette kurset egner seg til mindre gjenstander som smykker, spenner, beslag, nøkler o.l. Deltagere bør ta med seg modeller til bruk i sandstøpingen. Nærmere   detaljer om hva som er egnet til teknikken vil du motta når datoen for kurset nærmer seg.

Vi smelter bronse med både gassovn og trekullesse.

 

 

Deltageravgift  for kurset kr. 2.000,-

Kurssted:  Middelalderskogen

Påmeldingsfrist:  1. juli


Kurslederne er Ronja Allum, metallkunstner, og Endre Fodstad, konservator ved Teknisk museum og med stort engasjement for historieformidling. Begge har lang erfaring med bronsestøping og har holdt kurs og workshops tidligere.

 

Bronze casting – 5 days. Learn how to cast bronze in sand mold, and by the oldest proven technique of  ”lost wax”. Suited to make jewelery, buckles, etc.

 

Påmelding: Du kan melde deg på direkte fra  denne siden, feltet “Påmelding” leder deg direkte til påmeldingsskjemaet, eller sende en e-post til kjell@mogen.no .