menu close menu

Brikkevev

5-dagers kurs:  Mandag 22. juli – fredag 26. juli på Numedal Middelaldersenter i Middelalderskogen


 

Med utgangspunkt i funn av brikkevevde bånd fra middelalderen ser vi på de ulike variantene av teknikken som har blitt brukt. Kurset vil hovedsakelig fokusere på veving med brikker tredd med 2 tråder pr brikke, men det vil være mulig å prøve andre teknikker.

 

 

Målet er å veve ett ensfarget bånd hvor mønsteret ligger i strukturen samt ett bånd med flere farger. Vi vil også gå gjennom hvordan man enkelt kan designe og veve egne mønster med denne teknikken.

Kurset passer både for nybegynnere og de som har vevd litt fra før.

 

Kursholder er Monica Hovdan som lenge har vært opptatt av historie og håndverk – helst i kombinasjon. Siden hun for første gang fikk prøve brikkevev for over 15 år siden har hun utforsket ulike måter å veve på inspirert av historiske funn. Til vanlig jobber hun med konservering av arkeologiske gjenstander på Norsk Maritimt Museum.

 

 

Nødvendig utstyr -

            Ta med dersom du har, hvis ikke kan det lånes eller kjøpes av kursholder:

Garn i minst to farger. (Ikke alt garn er like godt egnet, men ta det med dersom du er usikker.)

Brikker (minimum 12 stk)

Skyttel og/eller båndkniv til vev

En stor nål

Skrutvinger (3 stk)

Ruteark og fargeblyanter

 

Valgfritt utstyr -

            Ta med dersom du har og vil bruke:

Vevbåndfeste og vevbelte

 

Tablett/card weaving – 5  days. Learn how to make tablet-woven bands for the decoration of clothes in the oldest technique with roots back to the vikings.

 

Deltageravgift  for kurset kr. 2.000,-

Kurssted:  Middelalderskogen

Påmeldingsfrist:  1. juli

 

Påmelding:

Du kan melde deg på direkte fra  denne siden, feltet “Påmelding” leder deg direkte til påmeldingsskjemaet, eller sende en e-post til kjell@mogen.no. Du vil få en tilbakemelding med bekreftelse på om det er ledig plass på det aktuelle kurset.

Du betaler deretter inn kursavgiften til konto nr. 2351.74.96995. Registreringen som deltager på kurset er gyldig først når kursavgiften er betalt.

Etter 1. juli gjøres påmeldingen bindende. Melder du avbud før denne datoen, blir innbetalt kursavgift refundert.