Båtbygging
22. - 27. Juli 2024
Kurs i prambygging. Lær å bygge pram i klinkbyggertradsisjon. Kurset innebærer litt materiallære, bruk av ulike båtbyggerverktøy og teknikker. Kursdeltagerne arbeider sammen om å lage en 12 fots pram.
Foto: Maj-Lis Bogstrand Mogen // Kreativ Kultur AS
Om kurset
Klinkbygging er en byggeteknikk for trebåter hvor bordgangene i båten overlapper hverandre med en «su» slik at bordene til sammen utgjør båtens «hud». Den klinkbygde trebåten bygges som et skall hvor bordene holdes sammen med «saum» (spiker) som klinkes mot en «roe» (metallplate).
Byggemetoden er typisk nordisk, og spenner seg fra jernalder og fram til et tyngdepunkt med de tradisjonelle bruksbåtene på 1900-tallet.” (Hentet fra Store norske leksikon)
Kurholder: Terje Nilsen Haugen, bonde og lærer bosatt i Morgedal Telemark. Lærte båtbygging ved Fosen folkehøgskole for mange år siden, og har no i de siste årene tatt opp igjen denne hobbyen. Han er og skimaker og lager treski med vidjebinding etter modell fra Sondre Norheims tid på midten av 1800-tallet.
Påmelding og kursavgift
Kursavgift: kr 2.500.
Avgiften inkluderer inngang til konsert i Amfiet ondag og Middelaldermarkedet lørdag.
Du kan melde deg på ved å sende en e-post til haakonsaa@gmail.com. Du vil få en tilbakemelding med bekreftelse på om det er ledig plass på det aktuelle kurset. Du betaler deretter inn kursavgiften til konto nr. 3606.19.48559. Registreringen som deltager på kurset er gyldig først når kursavgiften er betalt.
Påmeldingen er bindende etter 1. juli. Ved avmelding før denne datoen blir kursavgiften refundert i sin helhet.